24 december 2023

Weer een paar stappen verder

Over minder dan twee weken kunnen we overnachten in ons huis aan de Plantagebaan in Wouw. Vandaag is de eerste was gedraaid en gedroogd: alles werkt perfect. Er zijn weer verhuisdozen leeg gemaakt, nog meer boeken kregen een plek en ik heb enkele voorlopig overbodige spullen naar onze Eurobox in Bergen op Zoom gebracht. Verder is de Lundia in de werkkamer wat anders ingedeeld en: een eerste lijstje opgehangen in de gang. Wouw!

Bij Jumbo in Wouw vanmiddag nog wat boodschappen gedaan, zodat we in Wouw konden blijven eten. We wilden vanavond naar de Gertrudiskerk in Wouwse Plantage, omdat daar gezongen zou worden. Dat werd er ook, door een dameskoor, maar het bleek ook een 'gewone kerstmis' te zijn. Met pastoor, heilige stukjes brood die werden gedeeld en wereldvreemde teksten. Om stramheid tegen te gaan moesten we regelmatig gaan staan en dan weer zitten. Omdat de energie zo duur is werd er dubbel gecollecteerd, 'het mag ritselen vandaag'. Nee, dat regelt die almachtige God dan weer niet. Kunnen wij mooi voor opdraaien. 


De kerk in
Wouwse Plantage gaat sluiten, hoorden wij vanavond ook nog. Geen idee wat dat betekent, maar de pastoor blijft, zei hij. De wijzen uit het oosten bleken al gearriveerd toen wij de kerk binnenkwamen. Te vroeg, naar mijn idee. 

Een ezel. Waarom verbaast me dat
nou niets in een kerk?

De dames zongen prima. Begeleid, licht versterkt en alles uit het hoofd. Er is dus serieus gerepeteerd. In maart een jubileumconcert in Wouw, hoorde ik ook nog. 10 maart. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Keuken uitgebreid

Vandaag is onze keuken wat uitgebreid. Met een extra kastje rechts van het raam, enkele plankjes links van het raam en verlichting onder de ...