05 november 2023

Energiecontract: een gokje

Voor ons nieuwe appartement in Wouw is, na bijna een jaar 'mobiel wonen' in de camper, natuurlijk weer een energiecontract nodig. Ik heb verschillende vergelijkingssites bekeken en uiteindelijk een keuze gemaakt. De 'handicap' is dat je in het geval van een nieuw gebouwde woning geen historisch vergelijkingsmateriaal hebt en je dus moet uitgaan van enkele gemiddelden. Zoals: een appartement, twee personen, een warmtepomp en zonnepanelen. Ik gok op 4000 kWh. Een gasaansluiting hebben we straks uiteraard niet meer. Het maandbedrag is net iets meer dan EUR 41. Eén jaar vast. 

Pure Energie is niet de goedkoopste (dat is Engie vermoed ik), maar wel heel erg groen, ik lees veel positieve ervaringen en ze hebben een goede app. Een precieze ingangsdatum voor het contract is er nog niet: dat is uiteraard de datum waarop we de sleutel krijgen. Er is veertien dagen bedenktijd: tegen die tijd hebben we vrijwel zeker een datum waarop we de sleutel krijgen.

De Consumentenbond beoordeelt de groene stroom van Pure Energie als enige voor het negende jaar op rij met een 10. Dat maakt het de groenste energieleverancier van Nederland. Als je keer op keer met een 10 wordt beoordeeld, dan kun je met recht zeggen dat je groen bent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Keuken uitgebreid

Vandaag is onze keuken wat uitgebreid. Met een extra kastje rechts van het raam, enkele plankjes links van het raam en verlichting onder de ...