12 januari 2023

Woonkamer, eetkamer en vloeren besteld

Geld   Bij Poortvliet worden ze steeds aardiger tegen ons. Maar ja, wat wil je: we kochten er intussen een slaapkamer, een woonkamer, een eethoek en de PVC-vloeren voor het gehele appartement. Prima geholpen, veel keuze, fijn om alles tegen elkaar aan te kunnen houden qua kleur en er kwam zelfs een styliste aan te pas om combinaties te beoordelen. (Hoewel natuurlijk onze smaak doorslaggevend is. Maar we waren het snel eens eigenlijk.) 

Warmkoud   Is de slaapkamer voorzien van koele meubels en een wat warmere vloer met houtmotief, in de woonkamer en werkkamer is dat andersom. Een betonkleurige vloer met houten meubelen. Grijze, gemêleerde eetkamerstoelen, donkergroen bankje, groen gemêleerde fauteuils. 

2D   Van bovenaf ziet de woonkamer er zo uit. Een pijpenla, dus houden we de kleuren licht. Het vloerkleed kochten we (nog?) niet, gordijnen ook nog niet. Het bankje kan, zeker 's winters, ook nog naar achteren richting openslaande balkondeuren.

Combi   Gemêleerd voor de fauteuils, groen voor het bankje, de houtkleur van de tafel, TV-meubel, salontafel (twee over elkaar heen vallende cirkels) en kast (voor o.a. de broodbakmachine).

Serie Alton   Dit is de kast die bij de keuken komt te staan. In dezelfde lichte houtkleur als de tafel, het TV-meubel en de salontafel.
Eén deurtje   Het TV-meubel - ook van de serie Alton - dat wij kozen is van deze grootte, maar met rechts vier open vakjes en links een deurtje.
Vergroting   De tafel is even groot als de tafel die we nu hebben. Maar: deze heeft 'een lade', waar nog een extra stuk tafel van 47 cm uit komt. Zodat je comfortabel met tot zeven personen aan tafel kunt zitten. Als de kleinzoons straks met aanhang komen...
Grijs en zwart   De eetkamerstoelen. Prima zit en niet te pompeus in de relatief kleine kamer.
2 of 1   De salontafel heeft ook een zwart onderstel. Het zijn eigenlijk twee tafels. We kunnen er voor ons gemak ook één tussen de fauteuils plaatsen. Net hoe het uitkomt.

Groen   Het bankje van 160 cm is uitgevoerd in donkergroen. Ook met zwarte poten, net als de salontafel en de eetkamerstoelen.

Onder:
De muren zijn hier creatief door de verkoper ingevuld. Zo wordt het zeker niet.


 




Vloer woonkamer (concrete). 'Tegels' van een vierkante meter.

 

Vloer slaapkamer. Stroken van 153 x 25 cm.



RAL 7016   Wij denken aan een donkergrijze plint (MDF).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Keuken uitgebreid

Vandaag is onze keuken wat uitgebreid. Met een extra kastje rechts van het raam, enkele plankjes links van het raam en verlichting onder de ...